چربی های اُمگا-3 و بیماری آلزایمر | خانواده مطهر

چربی های اُمگا-3 و بیماری آلزایمر

ouuo3

یك مطالعه پژوهشی نشان داده است كه مصرف اسیدهای چرب اُمگا -3 ، از بروز بیماری آلزایمر پیشگیری می كند.اسیدهای چرب اُمگا- 3 در ماهی، آجیل و سایر دانه های خوراكی مثل غلات وجود دارد.

بیماری آلزایمر باعث ایجاد فراموشی درافراد مسن می شود، طوریكه اسم خودشان و افراد مورد علاقه اشان را فراموش كرده وقادر به دادن پاسخ مناسب به سایر افراد نخواهند بود.
پژوهشگران طی یك مطالعه تحقیقاتی به 815 فرد سالم بالای 64 سال، پرسشنامه های دریافت غذایی را دادند و به مدت چهار سال این عمل را پیگیری كردند. در این مدت افراد این پرسشنامه ها را پركرده و میزان دریافت غذایی خود را ثبت می كردند.
131 نفر از این تعداد، دچارعلائم بیماری آلزایمر شدند. این مطالعه نشان داد، افرادیكه حداقل یك باردرهفته ماهی مصرف كرده بودند، در مقایسه با دیگران كه اصلاً ماهی نخورده یا به ندرت مصرف كرده بودند، 60 درصد كمتر در معرض بیماری آلزایمر قرار دارند .
در حقیقت، هر عامل خطری كه باعث حملات قلبی شود ، یك عامل خطر برای بروز بیماری آلزایمر نیز به شمار می آید .
این عوامل خطر شامل موارد زیر است:
-1 مصرف كم ِ چربی های اُمگا-3، سبزیجات، ویتامینB12، اسید فولیك و پیریدوكسین.( منابع ویتامینB12: لبنیات، گوشت لخم، ماهی، مرغ و تخم مرغ ؛ منابع اسید فولیك : سبزیجات برگی شكل، حبوبات خشك، جگر، مرغ، غلات غنی شده ؛ منابع پیریدوكسین (B6) : مرغ، ماهی، تخم مرغ و غلات كامل ، می باشد.(
-2 دریافت زیاد انرژی و چربی های اشباع
-3ورزش نكردن
-4سیگار كشیدن
-5داشتن اضافه وزن و چاقی
-6داشتن كلسترول بالا
-7دیابت
-8داشتن مقدار بالای آزمایش خونی پروتئین واكنش دهندهC ( Creactive protein)
منبع :
كارشناس تغذیه تبیان

ديدگاه ها در اين مطلب .

طراحی و اجرا توسط : امید حسینایی